2014. október 19., vasárnap

A margarin egészségesebb alternatívái

Ahogy a cukor, úgy a margarin is, bár alapélelmiszerré vált, sokat lehet olvasni és hallani róla, hogy mennyire egészségtelen. Én is igyekszem kerülni, és helyette nem csupán egészségesebb, de finomabb és változatosabb termékeket használok. 

1. Kókuszzsír. Állítólag az egyik legegészségesebb sütésre/főzésre használható olajfajta. Sok előnye van, pl nincs olajszaga, mikor sül, és szobahőmérsékleten szilárd, de kenhető állagú, semleges ízű.

2. Vaj. Iiiigen, erről megoszlanak a vélemények. A vaj és a margarin örök harcban áll egymással. Én úgy gondolom, hogy bizonyos ételekbe a legjobb vajat használni (pl rizottó), és amennyiben mértékkel élünk vele, még mindig jobb, mint a margarin. Hogy finomabb, az kétségtelen! :)

3. Mogyoróvaj. Pirítósra kenve mézzel vagy egy jó érett banánnal kikeverve komplett reggeli. Nyamm... :) Sőt, ha valaki a nutella-élményt szeretné fokozni, a banán vagy a méz mellett egy kis kakaóport is keverhet bele. Bár szerintem kár elrontani. :D

4. Avokádó. A jó érett avokádó natúran is kenhető, de lehet belőle készíteni sós krémet kis fokhagymával vagy apróra vágott hagymával, kevés sóval és citromlével. Vagy ezer más módon. De édesen is elkészíthető banánnal és kakaóval. 

5. Pástétomok. Egy kis túlzással azt mondhatnám, hogy nincs az az étel, amiből egy botmixer segítségével ne lehetne pástétomot készíteni. :) 

Apropó, szeretnétek finom, egészséges és egyszerű pástétomrecepteket olvasni a blogban? 

Szép napot! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése