Hozzávalók:
- fél bögre sárgaborsó
- egy nagy hagyma
- kevés kókuszzsír
- só
- borsikafű
- bazsalikom
A sárgaborsót feltettem főni sós vízben. Gyakran rá kell nézni és pótolni a vizet, mert könnyen kifut és leég. Mikor már szinte megfőtt, az apróra vágott hagymát egy kis vízzel elkezdtem párolni. Azért nem zsiradékban, hogy szétfőjön és megkaramellizálódjon a hagyma. Gyakran kell keverni és sokszor kevés vizet aláönteni. Közben a sárgaborsó szétfőtt, de ez is volt a cél. (Franc akar turmixolni. :D ) Mikor már a hagyma is teljesen megpuhult, tettem rá egy kis kókuszzsírt és megfűszereztem. Belekevertem a sárgaborsót, párat rottyant és kész is. :) Nem mondom, hogy nagyon gyorsan készül, oda is kell figyelni rá, ellenben olcsó, kiadós, finom és egészséges. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése