2014. november 3., hétfő

Az egészség alapelvei - Bevezető

Úgy gondolom, a leggazdaságosabb és a legkifizetődőbb, ha az ember egészséges tud maradni. Tudom, tudom, sokan érvelnek, hogy az egészséges életmód vagyonokba kerül, de ha áttekintjük az egészség nyolc alapelvét, kiderül, hogy a legtöbbnek közülük nincs köze a pénzhez, és itt válik el az egészségtudatos, aki figyel az alapelvekre az egészségmániástól, aki vagyonokat költ mindenféle táplálékkiegészítőre és az aktuális legújabb csodaszerekre. De nem csak ezért gondolom, hogy kifizetődő és gazdaságos egészségesnek maradni. Azért is, mert egy testileg-lelkileg-szellemileg egészséges ember kiegyensúlyozott, nagyobb a munkabírása, jobban tud koncentrálni, kevésbé fárad el és jobb a kedve.
Az alapelvek többsége csak egy kis odafigyelésről szól, néha olyan dolgokról, amiről nem is gondolnánk, hogy kapcsolódik az egészséghez. Például a rendszeres szellőztetés, az önuralom vagy a bizalom. 
Létezik erről a témáról tudományos irodalom is, hozzá kapcsolódó receptes könyv, illetve most legújabban egy kóstolóval egybekötött teljesen ingyenes előadássorozat. Már a neve is aranyos: Fincsin fitten. November 15-én kezdődik Budapesten. Az én blogos sorozatom a témában kevésbé lesz tudományos, ellenben leírom a saját tapasztalataimat a témában, hogy hogyan próbálkozom megvalósítani ezeket az alapelveket az életemben, hogyan alkalmazom őket, mi az, ami könnyen sikerül, mi az, amivel küzdök. 

De, hogy legyen egy kis konkrét előzetes az előttünk álló témákból, íme egy kis "tartalomjegyzék", az egészség nyolc alapelve:

1. Táplálkozás
2. Testmozgás
3. Víz
4. Napfény
5. Önuralom
6. Levegő
7. Pihenés
8. Bizalom

Ha még nem hallottál ezekről a dolgokról, mint az egészség alapelveiről, nagyon érdekel a véleményed! Van olyan tétel közöttük, ami meglepett?

Szép napot! :) (Erőt, egészséget! :D )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése