2014. november 4., kedd

Önfejlesztés VI. - Miért érdemes tanfolyamra menni?

Manapság szinte mindent meg lehet tanulni ingyen, ha az ember élelmes és szemfüles. Tele van a net videókkal, ingyen hírlevelekkel, DIY képsorozatokkal és még ezeregy dologgal, amiből egy-egy terület szinte minden csínját-bínját megtanulhatjuk. Ha tudunk rá költeni is, de csak keveset, akkor szerezhetünk könyveket antikváriumból vagy könyvtárból. Viszont vannak olyan esetek, mikor sokkal érdemesebb elmenni egy tanfolyamra, még akkor is, ha elsőre elég drágának tűnik. 

A következő esetekben tartom indokoltnak egy tanfolyam elvégzését:
- Ha az adott dologgal komolyan, tartósan, magas szinten akarsz foglalkozni.
- Ha az adott dolog jelentősen segít, hogy meglévő tudásodat, szakmádat magas szinten gyakorold.
- Ha az adott dologból aztán pénzt szeretnél keresni valamilyen módon és úgy gondolod, rövid időn belül megtérül a tanfolyam ára.

De vajon mivel is ad többet egy tanfolyam mint, ha elolvasnál néhány szakmai könyvet vagy megnéznél pár videót?
- Rögtön aktív cselekvő leszel és nem csak passzív szemlélő. Ha nem vagy nagyon gyakorlatias, akkor a tanfolyamvezetőtől kapott segítség hasznos lehet.
- A tanfolyamra áldozott pénz rögtön komolyabbá teszi a tanulásodat, ha csak erre gondolsz, rögtön motiváltabb leszel, hogy adott esetben anyagi haszonná fordítsd a megszerzett tudást.
- Egy tanfolyam mélyebb nyomot hagy benned, mert több érzékszerveddel fogod fel az új ingereket, ezáltal nagyobb az esélye annak, hogy a tanfolyam után folytatni fogod az egyéni tanulást, gyakorlást, mert lelkesíteni fognak az élmények.
- Bekerülsz egy szakmai környezetbe, ahonnan később is kaphatsz segítséget a további fejlődéshez.
- Megismerkedhetsz olyan emberekkel, akikkel akár az élet más területein is tudtok egymásnak segíteni.
- Plusz információhoz vagy előnyökhöz juthatsz. Egy új tanfolyam híréhez vagy valamilyen kedvezményhez. Sosem tudhatod... :)

Én legutóbb egy jobb agyféltekés írás tanfolyamon voltam a VidArt Stúdió szervezésében. A legklasszabb az egészben az, hogy bekerültem egy speciális közegbe, ahol mindenki ír, és ez rengeteg motivációt ad. :)

Szóval, ha tanfolyamon gondolkodsz, én azt javaslom, a fentieket mérlegeld! 

Szép napot! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése