2015. április 17., péntek

Hogy ne laposodjon el a párkapcsolat I.

Mint a legtöbben, én is szeretném, ha az életemben a jelenbeli jó dolgok később is megmaradnának. Viszont az egyáltalán nem magától értődő, hogy ezek a jó dolgok - legyen akár barátság, párkapcsolat, vagyon, egészség - megőrizhetőek úgy, hogy semmit nem teszünk értük. Sok dolog megy tönkre csupán azért, mert nem törődtek vele. Erre a legjobb példa talán az autó. Ha csak használjuk, használjuk, az első hiányunk az üzemanyag lesz, ami egyszer csak kifogy belőle. De előbb-utóbb elkopnak bizonyos alkatrészei, amiket jobb megcsináltatni, mielőtt nagyobb baj lenne.

Na, ilyen a párkapcsolat is. Tudom, közületek többen nálam nagyobb tapasztalattal rendelkeztek, de azt hiszem, ez egy olyan téma, amiben minden ötlet hasznos lehet. Lássuk, mik azok a dolgok, amiket mi teszünk azért, hogy ne laposodjon el a kapcsolat:

1. A közös programlehetőségek száma végtelen. Egyrészt mindig ki lehet találni valami újat, másrészt visszatérni olyanhoz, ami korábban bevált. Nekünk a kedvenc közös hobbink a társasjátékozás, amit ketten vagy kisebb társaságban is szeretünk művelni. Most kérlek, ne a Monopoly-ra gondolj! Klassz játék, de azóta tengernyi másik született, amivel remekül lehet szórakozni. Hamarosan írok erről részletesebben!

2. Néha nem árt átismételi, mik is a másik szeretetnyelvei, és egy kicsit rágyúrni. :) Egy-egy jól eltalált dicséret, apró ajándék vagy egy kiadós, zavartalan beszélgetés mosolyt csal a kedves arcára és megerősíti a kapcsolatot.

3. Apropó beszélgetés. Akár ez a szeretetnyelvetek, akár nem, ez szükséges. Talán már írtam valahol a mi hétfő esti kávézásainkról (ami valójában bármelyik napon lehet és teát is ihatunk). Ilyenkor leülünk és a hét során felmerült témákat, kérdéseket, problémákat sorra vesszük és átbeszéljük. Én ekkor nagyon igényelem az osztatlan figyelmet. Egy jól sikerült beszélgetés után napokig vidám és kiegyensúlyozott vagyok.

A témát folytatom, de addig is kérlek, írjátok le a saját tippjeiteket, akár itt, akár a facebookon! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése